divendres, 30 de novembre de 2012

28N - Tancat per Retallades | Obert per Educació

EL VÍDEO-MANIFEST DE L'ASSEMBLEA

Lectura del manifest del 28N, amb imatges de la nostra assemblea.Actualització 1/12/12 - Fotos de l'assemblea

L'Assemblea del 28N ha estat realment un èxit, tant en el nostre centre com a tota Mallorca.

Si teniu fotos ens les podeu fer arribar al nostre correu assembleaiesjosepsuredaiblanes @ gmail.com

Aquí teniu la primer crònica que vàrem fer a Bloko.info

A l’Institut Sureda i Blanes hem estat prop de cent. Pràcticament a parts iguals: professors, pares i alumnes. Una vertadera acció de la comunitat educativa: en l’organització, en les intervencions, en tot, sempre hi ha estat present aquesta col·laboració de les tres parts.
L’assemblea ha començat amb un cercle en què tots els participants havien de respondre a una pregunta: com ens han afectat les retallades? Escoltem algunes intervencions:
Dels pares i mares, primer: “El pitjor és la incertesa, no saber què passarà en el futur amb l’educació dels meus fills”; “Tenir un professorat desanimat per força ha d’afectar a la qualitat de l’educació”. 
Dels alumnes: “L’educació ha de ser un dret, no un privilegi”; “Tenc un amic molt intel·ligent que no podrà estudiar, perquè no s’ho pot pagar”. 
I dels professors: “”Sent que no puc donar als alumnes tot el que els hauria de donar”; “L’any passat tenia cent alumnes, enguany en tenc cent cinquanta”; “Als governants no els interessa que els alumnes estiguin ben instruïts, és una opció ben deliberada”; “Veig el que no havia vist fins ara: alumnes que vénen a classe sense berenar, que vénen a classe amb gana”. Un panorama fosc, sí, però també moltes expressions d’esperança pel que signifiquen accions com aquesta.
L’assemblea ha continuat amb l’exposició de com afectaran a l’educació les modificacions normatives que ens amenacen: la LOMCE (Llei Wert), les lleis autonòmiques de Convivència i de Símbols, la nova normativa sobre llengües. Finalment s’ha llegit i aprovat per unanimitat el manifest conjunt de la Plataforma Crida.
La tancada ha continuat amb la cadena humana amb què ens hem juntat amb les comunitats educatives de les escoles Es Pont, Es Rafal Vell i Es Rafal Nou. El pont sobre la Via de Cintura s’ha vist inundat de globus verds.
A l’hora de tancar-se aquesta crònica, començam a sopar. Continuarem fent activitats i parlant, oberts a l’educació. Compartim una convicció: això no s’acaba aquí.1 comentari: